Kalevalan maailma

Kalevalan henkilöt ja tapahtumat sijoittuvat viiteen eri ympäristöön.

Kalevalan kankahilla

Kalevala on saanut nimensä sen päätapahtumapaikan, Kalevalan maan mukaan. Kalevalassa asuvat päähenkilöistä mm. Väinämöinen, Seppo Ilmarinen, Lemminkäinen sekä kaunis Aino-neito. Kalevalan kaunista, viljavaa ja vehreää maata kutsutaan myös isäntänsä mukaan Väinöläksi.

Kalevalan vihollinen on kylmä Pohjolan maa. Sitä hallitsee Pohjolan emäntä Louhi. Tämän Pohjan Akan lisäksi Pohjolassa asustavat Pohjan Isäntä, Pohjan pojat sekä kuvankauniit Pohjolan tyttäret. Kerrotaan Pohjolassa asustavan myös noitia ja monenlaisia hirviöitä.

Metsolassa eli Tapiolassa asustaa eläinten rinnalla myyttinen metsän väki hallitsijoinaan Tapio ja tämän vaimo Mielikki. Veden valtakuntaa, Ahtolaa, hallitsevat puolestaan Ahti ja Vellamo.

Tuonela eli Manala on Kalevalassa kuolleiden valtakunta. Sinne päästäkseen on ylitettävä Tuonelan joki, jossa asustavat Tuonen tytti ja Tuonen joutsen. Tuonen tytin tehtävä on soutaa kuolleet Tuonelan virran yli Tuonelaan.

Kuvassa on kaikki viisi Kalevalan seutua. Ylhäällä vasemmalla on metsäinen Metsola, sen oikealla puolella kylmä Pohjola, jonka alapuolella on synkkä Tuonela. Keskellä kuvassa on veden valtakunta Ahtola ja vasemmassa alakulmassa viljava Kalevala.

Tehtävä: Löydä koti sankarille!

Tehtävässä sijoitat yhdeksän Kalevalan henkilöä kotisijoilleen. Kunkin henkilön kohdalla valitset listasta asustaako kyseinen henkilö mielestäsi Kalevalassa, Pohjolassa, Metsolassa, Ahtolassa vai Tuonelassa.

» Aloita tehtävä